Calendar

Between narratives and reality: The EU at the gates of a new mandate

20 June - 21

Nabeschouwing op de verkiezingsuitslag: Wakker worden in een ander Europa

26 June
View all upcoming eventsView past events
Loading Events
  • This event has passed.

De Europese Uitslagenavond

9 June | 18:0023:30

| Spoken language: Dutch

*This event page is in Dutch 
HOE ZIET HET EUROPEES PARLEMENT ER DE KOMENDE JAREN UIT?

Hoe ziet het Europees Parlement er de komende jaren uit? Wordt radicaal rechts de grote winnaar en welke invloed heeft dat op de koers van de EU?

Op 9 juni beleef je de spannende verkiezingsavond in het hart van politiek Den Haag. Volg samen de uitslagen op een groot scherm in de sociëteit van Nieuwspoort. Of kom naar een van de panels waar onder andere Joris Luyendijk, Bernard Hammelburg en Arend Jan Boekestijn de polls en uitslagen zullen analyseren.

Ook zullen er politici aanwezig zijn om een reactie te geven op de definitieve uitslag die om 23 uur wordt verwacht. Tijdens de Europese Uitslagenavond in Nieuwspoort hoor je van dichtbij wat er na 9 juni gaat veranderen in de Europese politiek.

Moderatie is in handen van Annette van Soest, o.a. presentator van Café Europa, en Stefan de Vries, o.a. Europa-correspondent voor o.a. BNR Nieuwsradio.

Pers aanmelden via: Anneke@haagschcollege.nl 

De Europese Uitslagenavond is een samenwerking tussen BNR Nieuwsradio, Haagsch College, Nieuwspoort & Studio Europa Maastricht

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Parlement 

Samenwerking met Haagsch College
De podcast Café Europa maken we samen met onze partner Haagsch College. Haagsch College is een initiatief van Freek Ewals (oud-BNR Nieuwsradio) en Vincent Rietbergen (oud-NOS). Zij produceren inhoudelijke producties zoals theatertours met Rutger Bregman, Joris Luyendijk en Thomas Erdbrink. En verdiepende livestreams en podcasts over de actualiteit.

Details

Date:
9 June
Time:
18:00–23:30

Organizer

Café Europa

Venue

Perscentrum Nieuwspoort – Uitslagenavond, Den Haag