Calendar

MACIMIDE Annual Work Conference Program

23 September

European Cartoon Award Cartoons day

17 October
View all upcoming eventsView past events
Loading Events
  • This event has passed.

Stemmen vanuit de grensregio

11 March 2021 | 17:3019:00

| Spoken language: Nederlands

Op de valreep van de Nederlandse verkiezingen organiseert Studio Europa Maastricht in samenwerking met de Stichting Geen Grens op donderdag 11 maart (17:30-19:00) een online-evenement over de aandacht in politiek Den Haag voor grensoverschrijdende onderwerpen.

Wat zijn belangrijke grensoverschrijdende thema’s en hoe komen deze onderwerpen terug in de verschillende partijprogramma’s? Hoe denken de verschillende partijen over het bestaande beleid op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking? Welk beleid is er nodig voor succesvol talenonderwijs in de grensregio? En hoe kan het volgende kabinet de hordes voor grensarbeiders verkleinen?

Op donderdag 11 maart dagen we politici van verschillende partijen uit om stelling te nemen in verschillende grensoverschrijdende onderwerpen. In het bijzonder geven de politici hun visie over het bestuurlijke programma van staatssecretaris Raymond Knops (CDA), taalonderwijs in de grensregio, werken en ondernemen aan de grens en grensoverschrijdend openbaar vervoer.

Sprekers: Coen van der Gugten (Groen Links Gemeenteraadslid Maastricht), Nilüfer Gündoğan (kandidaat nr. 2 VOLT), Gabrielle Heine (CDA Gemeenteraadslid Maastricht), Merle van Leusden-Brüning (PVDA Gemeenteraadslid Brunssum), Carla Moonen (Eerste Kamerlid D66), Kelly Regterschot (Tweede Kamerlid VVD).

Volg de livestream op Youtube via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=EtmDwrL0bPQ&feature=youtu.be

Details

Date:
11 March 2021
Time:
17:30–19:00