Agenda

Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Café Europa: De Europese eindejaarsshow 2020

9 december 2020 | 12:0014:00

| Voertaal: Nederlands

Corona zette dit jaar alles op z’n kop, ook in de Europese politiek. Nederland maakte ruzie met Italië. Hongarije met de rest van Europa. Corona verscherpte oude conflicten maar brak ook Brusselse taboes.

Op 9 december in de speciale Eindejaarsshow van de podcast Café Europa zal Annette van Soest terugblikken  met gasten vanuit Nieuwspoort op een historisch Europees jaar.

In deze liveshow bespreken ze met Eveline Rethmeier en Stefan de Vries de maatschappelijke en politieke gevolgen van corona in de verschillende Europese landen.

Met Arjan Noorlander en Liesje Schreinemacher kijken ze terug op de keiharde begrotingsonderhandelingen. Gaat de Nederlandse ‘vrekkigheid’ ons lang achtervolgen? Of was de Nederlandse opstelling onmisbaar om tot een gezamenlijk coronafonds te komen?

Corona raakt ook andere grote Europese dossiers. Wat zijn de gevolgen voor de groene ambities van Europa? Dat bespreken ze met Bas Eickhout. En pandemie of niet: Brexit bezorgt iedereen nog steeds hoofdpijn. Lia van Bekhoven gaat in op de vraag of de EU en het VK ooit weer vrienden worden.

Luister de podcast hier! Ook zal de podcast te bekijken zijn als video.

Gegevens

Datum:
9 december 2020
Tijd:
12:00–14:00

Locatie

Online
Netherlands + Google Maps