Agenda

Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Café Europa: De Speciale Eindejaarsshow 2019

26 november 2019 | 12:0014:00

| Voertaal: Nederlands

Anke Truijen en Mathieu Segers nemen in deze speciale live show van Café Europa vanuit Nieuwspoort het Europese jaar door. Samen met gasten Stefan de Vries (Frankrijk), Margriet Brandsma (Duitsland), Eveline Rethmeier (Italie) en Jenne Jan Holtland (Oost-Europa) maken ze de balans op. Hoe staat de EU er eind 2019 voor?

Bepalen de Duitsers en Fransen nog steeds de koers in Brussel of zien we meer en meer de invloed van Polen en Hongarije? Hoe zijn de machtsverhoudingen binnen de EU veranderd in dit verkiezings- en Brexit-jaar? En wat betekent dit allemaal voor de belangrijkste uitdagingen van Europa in 2020?

Anke Truijen en Mathieu Segers maken de balans op en maken een rondje langs de Europese velden tijdens deze speciale live EindejaarsShow vanuit Nieuwspoort.

Zo schakelen Anke en Mathieu met Stefan de Vries in Parijs over het jaar van president Macron. Is hij voor Europa de nieuwe Zonnekoning of wordt zijn rol overschat?

Ook is er deze avond extra aandacht voor Duitsland. Margriet Brandsma komt langs en met haar hebben Anke en Mathieu het onder andere over de vraag wie Merkel zal opvolgen en hoe een Europa zonder Mutti Merkel eruit zal zien.

Jenne Jan Holtland schuift aan over de ontwikkeling van de Oost-Europese landen. Drijven ze af van de rest van Europa of vertegenwoordigen ze de nieuwe EU?

Tot slot praten we met Eveline Rethmeier over de opkomst van de Italiaanse Lega Nord-leider Matteo Salvini en de populistische ontwikkelingen in Italië.

Luister de live-opname hieronder!

 

Gegevens

Datum:
26 november 2019
Tijd:
12:00–14:00