Agenda

'Europese influencers' met De Kiesmannen en interactief panelgesprek Europese verkiezingen

23 april

The Maastricht Debate 2024

29 april

Europees Verkiezingsfestival

29 april
Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Grote Europashow

9 mei 2019 | 20:0021:30

| Voertaal: Nederlands

De Italianen willen alleen maar spenden, de Polen en Hongaren breken de rechtsstaat af en de Britten gaan weg. Tegelijkertijd roept Macron op tot een Europese Renaissance, wordt Rutte steeds enthousiaster over Europese samenwerking en wil Frans Timmermans zelfs president van de Europese Commissie worden. Op 23 mei zijn volgens velen de belangrijkste Europese Verkiezingen ooit. Vroeger stond de EU voor vrede en veiligheid; maar nu? Heb jij enig idee welke kant we op moeten gaan? Of heb je eigenlijk geen idee hoe het allemaal in elkaar zit?

Maastricht, Working on Europe presenteert: De Grote Europashow. Stap samen met de Kiesmannen het Europese experiment in, ontrafel het Europese verhaal en verken welke kant het op moet met dit enorme project dat geen duidelijke richting lijkt te hebben. De Kiesmannen loodsen je door de Brusselse jungle: waarom bestaat de EU? Hoe werkt de EU? Waar kan je op stemmen en welke koers kiezen de verschillende partijen op thema’s als klimaat, migratie en de toekomst van de EU? In één avond sleuren de Kiesmannen je tijdens een interactieve verkiezingsshow vol verrassingen door het politieke moeras, zodat jij op 23 mei geïnformeerd het stemhokje in kan stappen.

 

Kom je ook? Koop hier je tickets!

 

De Kiesmannen zijn twee vrienden (Dylan & Jochem). Na eerdere uitverkochte verkiezingsshows in o.a. Paradiso Amsterdam en de Stadsschouwburg Groningen gaan ze nu op tournee door heel Nederland om jongeren te mobiliseren voor de Europese Verkiezingen. Op 9 mei stelen de Kiesmannen de show in La Bonbonnière in Maastricht! Tijdens de vorige Europese verkiezingen van 2014 ging slechts 18% van de Nederlandse jongeren stemmen. Dat moet dit jaar anders: Let’s #ProveThemWrong!

Please note, this show is in Dutch!

Gegevens

Datum:
9 mei 2019
Tijd:
20:00–21:30

Organisator

Locatie

Ivan-Rubinic