Agenda

Lancering Oral History Project

september 26

Euro at 30: lessons learnt and ways forward

september 26 - 27

Rethinking European economic policy in the “E”MU

september 26

European Monetary and Fiscal Policy -What's Next?

september 27

Finance in Europe, what vision for the future?

september 27
Aankomende evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Dress to Protest

september 12, 2019 @ 10:00 - 17:00

Met Dress to Protest roepen FASHIONCLASH en STUDIO EUROPA jongeren op om deel te nemen aan ontwerp-workshops, die jongeren van verschillende achtergronden samenbrengen om van gedachten te wisselen over Europa. Met de verbeeldingskracht van mode geven jongeren vorm aan hun visies en persoonlijke verhalen over Europa.

Hoe denken jongeren over Europa en uitdagingen van de huidige wereld? Dress to Protest roept niet letterlijk op tot protest maar zet op een speelse wijze in op bewustwording dat de kleding die we dragen bewust en onbewust iets vertelt over onze identiteit, waarden en normen. Het project legt een relatie tot de verbale en non-verbale communicatiekracht van mode. Mode als middel om verhalen te vertellen, persoonlijke identiteit te verbeelden, visies te delen en prangende vraagstukken te agenderen. Omdat mode als tweede huid je omgeving vertelt welke relatie je ermee wilt hebben en tegelijkertijd toont waar je hart voor klopt.

Dress to Protest zet mode in als een mooi instrument om daadwerkelijk iets te betekenen in het debat rond politieke, humanistische en sociale vraagstukken in Europa. Kunnen we de kracht van Europa inzetten voor een vreedzame en inclusieve wereld?

Dress to Protest is een samenwerking tussen FASHIONCLASH en STUDIO EUROPA.

Gegevens

Datum:
september 12, 2019
Tijd:
10:00 - 17:00

Organisator

Locatie

Werkplaats Europa: grensoverschrijdend samenwerken aan de Euregio