Agenda

Speech en Q&A met Eurocommissaris voor Klimaatactie ​​- Wopke Hoekstra

21 mei
Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

DutchCulture on Tour X Limburgse makers: Informatiemiddag & netwerkmoment

17 mei 2023 | 13:0017:00

| Voertaal: Nederlands

Kom je uit of woon je in Limburg en heb je (inter)nationale culturele ambities? Of durf je daar nog niet over te dromen, omdat je niet weet wat de mogelijkheden zijn of waar je moet beginnen? Zet dan woensdag 17 mei in je agenda, want DutchCulture on Tour komt naar Maastricht om je te informeren over alle mogelijkheden!

Tijdens deze editie van DutchCulture on Tour helpen we makers en culturele organisaties uit de provincie Limburg met vragen over (inter)nationale culturele samenwerking. Ook als je focus vooral op Nederland ligt of als je net bent begonnen, is dit evenement interessant voor jou. Wat kun je bijvoorbeeld doen om je netwerk te vergroten? Welke subsidiemogelijkheden passen het best bij jouw project? En hoe vind je een partner om mee samen te werken?

DutchCultureStudio Europa Maastricht en het Citizens, Equality, Rights and Values (CERV)-programma hebben de handen ineengeslagen om onze kennis te delen, advies te geven en in gesprek te gaan met makers, festivals, culturele instellingen en cultuurmedewerkers.

Presentaties, adviesgesprekken & een panelsessie
Met korte presentaties, inspirerende praktijkvoorbeelden en de mogelijkheid een persoonlijk adviesgesprek in te plannen, helpen we jou op weg je plannen van de grond te krijgen. Adviseurs van DutchCultureTransArtistsCreative Europe Desk NLThe Artist and The Others en het Citizens, Rights, Equality and Values (CERV)-programma staan deze dag voor je klaar. Weet je nog niet goed waar te beginnen? Laat je dan inspireren tijdens de panelsessie, waarin drie Limburgse makers vertellen over hun ervaring met werken over de grens. We sluiten af met een netwerkmoment om collega’s en organisaties uit het culturele veld te leren kennen.

Ontmoet andere creatievelingen uit Limburg
Het netwerkmoment is de uitgelezen kans om makers en organisaties uit het Limburgse culturele landschap te ontmoeten. Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij een aantal lokale Limburgse organisaties uitgenodigd, zoals Huis voor de Kunsten Limburg, initiatieven uit Heerlen, en de Gemeente Maastricht. Gebruik dit moment om nieuwe connecties te maken! Ook als je geen adviesgesprek hebt ingepland, kun je iemand van deze of de eerder genoemde organisaties aanspreken.

Programma
12.45–13.00 uur: Inloop
13.00–13.10 uur: Start programma
13.10–14.10 uur: Presentaties door DutchCulture, Creative Europe Desk NL, The Artist and the Others en CERV
14.15–15.30 uur: Adviesgesprekken en panelsessie ‘Station to station: Limburgse makers over de grens’
15.30–17.00 uur: Netwerkmoment

Adviesgesprekken en panelsessie ‘Station to station: Limburgse makers over de grens’
Er wordt vaak gedacht dat je als je het als kunstenaar wilt maken, je het toch in de Randstad of in het buitenland moet zoeken. Moderator Amber-Helena Reisig van Studio Europa Maastricht, zelf lokale creative, gaat in gesprek met drie succesvolle makers die wél in Limburg zijn gebleven of ernaar zijn teruggekeerd: wat drijft hen om zich juist in deze euregionale provincie te vestigen? Hoe werk je (inter)nationaal samen? Hoe houd je talent hier én hoe haal je talent hier naartoe? Beeldend kunstenaar Sanne Vaassen, culturele projectontwikkelaar Raenys Martis en danser en adviseur Jop Vermeesch zien kansen: station to station; van het Heuvelland naar de rest van het land en over de grens.

Aanmelden
Meer informatie over de adviesgesprekken vind je hierAanmelden voor een persoonlijk adviesgesprek kan t/m zondag 14 mei. Ook als je geen adviesgesprek plant maar gewoon wilt komen luisteren en netwerken, ben je van harte welkom. Meld je dan ook aan.

Meld je aan

Gegevens

Datum:
17 mei 2023
Tijd:
13:00–17:00
Site:
https://dutchculture.nl/en/form/dutchculture-on-tour-editie-limb

Organisatoren

Studio Europa Maastricht
Dutch Culture
Citizens, Equality, Rights and Values (CERV)-programma

Locatie

Jan van Eyck Academie
Academieplein 1
Maastricht, Limburg 6211 KM Netherlands
+ Google Maps