Agenda

Growing green careers

19 april

Eerste strategische dialoog over Europese Universiteiten

10 mei
Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen

Eerste strategische dialoog over Europese Universiteiten

10 mei | 08:4519:00

| Voertaal: Engels

In 2017 werd the European Universities initiative geïntroduceerd door de Franse president Macron in een toespraak aan de Sorbonne-universiteit en gelanceerd door de Europese Commissie. Het doel van het initiatief is het tot stand brengen van een ongekende samenwerking om strategische partnerschappen voor studentenmobiliteit, onderzoek en excellentie te bevorderen en tegelijkertijd de internationale prestaties van de EU te stimuleren. Sindsdien zijn er 44 allianties gevormd, waarbij 340 instellingen voor hoger onderwijs in 31 landen betrokken zijn.

Vier jaar na de lancering van de eerste oproep zijn veel eerste generatie-Europese Universiteiten de proeffase aan het afronden en beginnen ze aan een vervolgstap, terwijl andere universiteiten zich pas recent bij de familie hebben aangesloten. Deze eerste strategische dialoog zal als voornaamste doel hebben te reflecteren op en het ter discussie stellen van wat er tot nu toe bereikt is en wat de doelen in de komende jaren zouden kunnen zijn.

Op initiatief van het Institut français NL, Studio Europa Maastricht, de YUFE Alliance en de Universiteit Maastricht zullen Europese universiteiten uit Nederland en Frankrijk en uit enkele buurlanden deelnemen aan deze jaarlijkse strategische dialoog. Zij zullen best practices uitwisselen, uitdagingen bespreken en tastbare resultaten en inspirerende voorbeelden van deze transnationale allianties laten zien.

Aanmelden
Meld je hier aan.

Gegevens

Datum:
10 mei
Tijd:
08:45–19:00
Site:
https://www.aanmelder.nl/europeanuniversities

Organisatoren

Studio Europa Maastricht
Institut français NL
YUFE Alliance

Locatie

MECC
Forum 100
Maastricht, Limburg 6229 GV Netherlands
+ Google Maps