Agenda

MACIMIDE Annual Work Conference Program

23 september

European Cartoon Award Cartoons day

17 oktober
Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen

European Cartoon Award Cartoons day

17 oktober | 15:3022:00

| Voertaal: English

European Cartoon Award

De European Cartoon Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een cartoonist die werkt in Europa, Belarus of Rusland. Dit jaar wordt de European Cartoon Award uitgereikt in de Centrale Bibliotheek van Den Haag op 17 oktober. Het wordt een ‘Cartoons Day’, een evenement gewijd aan politieke cartoons, met panels, workshops, debatten én de prijsuitreiking van de European Cartoon Award 2024.

Cartoons day 2024

Het hoofdthema van Cartoons day 2024 is polarisatie.
We leven in een wereld waarin standpunten en meningen steeds meer gepolariseerd raken. Oorlogen en rampen, en het effect van social media op de publieke sfeer, zorgt voor een klimaat van woede. Hierdoor is het soms moeilijk om belangrijke zaken te bespreken. Dit treft ook de redactionele cartoonisten. Ze hebben te maken met controverses, online haat, baanonzekerheid en reële bedreigingen van hun veiligheid.

En toch zijn hun cartoons nog nooit zo populair geweest, reizen ze de hele wereld over en gaan viral. Waarom dat zo is? Dit ontdek je tijdens de panelgesprekken en workshops op 17 oktober. Ga in gesprek en luister naar experts, academici, redacteuren, activisten en natuurlijk politieke cartoonisten van wereldklasse. En maak in een workshop een politieke cartoon over een onderwerp dat je na aan het hart gaat. En kom naar de prijsuitreiking en opening van de ECA 2024 tentoonstelling in de avond!

*Het volledige programma van de ECA ‘Cartoons Day’ wordt binnenkort aangekondigd

Gegevens

Datum:
17 oktober
Tijd:
15:30–22:00
Site:
https://www.zeffy.com/en-US/ticketing/d950c074-0c1c-4885-b2f8-2c8167cd919b

Locatie

Centrale Bibliotheek Den Haag