Agenda

MACIMIDE Annual Work Conference Program

23 september

European Cartoon Award Cartoons day

17 oktober
Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Europees Verkiezingsdebat voor Limburgse Jongeren

31 mei | 19:0021:30

| Voertaal: Dutch

De invloed van Europese besluitvorming op jouw dagelijks leven is groot – van de apps op je telefoon tot het klimaat en de economie. Toch stemde bij de vorige verkiezingen in 2019 slechts 35% van de jongeren. Het is hoog tijd dat dit verandert, want de EU gaat juist over jouw toekomst!

Daarom organiseren Stichting MEP Limburg en Studio Europa Maastricht op vrijdagavond 31 mei het Europees Verkiezingsdebat voor Limburgse Jongeren. Tijdens deze avond gaan kandidaten van CDA, Volt, D66, VVD, SP, NSC en Partij voor de Dieren met elkaar in debat over belangrijke thema’s zoals digitalisering, klimaatverandering en defensie. In een interactieve setting tussen publiek en kandidaten ontdek jij welk verhaal of ideaal jou het meeste aanspreekt voor jouw Europese toekomst.

Breng je vrienden mee en stel je vragen aan de kandidaten. Na afloop van het debat is er een borrel met een meet-and-greet, waar je persoonlijk in gesprek kunt gaan met de kandidaten en meer kunt leren over hun visies en standpunten. Misschien overtuig jij ze wel van jouw ideeën over Europa!

Het debat wordt gemodereerd door politiek historicus Koen van Zon, postdoctoraal onderzoeker bij Studio Europa.

Wil je erbij zijn? Schrijf je dan gratis in via de volgende link: Inschrijfformulier

 

Gegevens

Datum:
31 mei
Tijd:
19:00–21:30

Locatie

Filmhuis de Spiegel/Royal Theater, Stationsplein 5, Heerlen