Agenda

Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

‘Europese influencers’ met De Kiesmannen en interactief panelgesprek Europese verkiezingen

23 april | 11:0012:30

| Voertaal: Dutch

Op 6 juni 2024 gaat Nederland opnieuw naar de stembus voor de Europese Parlementsverkiezingen. Maar wat zijn de standpunten van de verschillende partijen over Europa? Hoe kijken ze naar migratie, klimaat en EU-uitbreiding? En wat hebben ze de afgelopen jaren in Brussel bereikt?

Het Expertisecentrum Studio Europa organiseert op 23 april a.s., in samenwerking met De Kiesmannen, een dag gewijd aan de Europese Parlementsverkiezingen op het Vista College in Maastricht

 

‘Europese influencers’ met De KIESMANNEN

Hoe zit de Europese Unie in elkaar? Welke rol speelt de EU in jouw leven? En waar stem je eigenlijk voor? In het ‘Europese Influencers’ scholenprogramma geeft De Kiesmannen aan de hand van video’s, interactieve spellen en humor een spoedcursus Europese Unie. Tijdens het lesprogramma worden jongeren geprikkeld om mee te denken over deze verschillende stellingen om ze op die manier meer te betrekken bij de politiek. Want zij zijn de toekomst!

 

Interactief gesprek met mbo-studenten

Een interactief panelgesprek dat focust op het belang van de Europese Parlementsverkiezingen voor mbo-studenten. De EU neemt namelijk beslissingen die het leven van mbo-studenten beïnvloeden, zoals het ondersteunen van stages en studies in het buitenland via de Erasmus-beurs, het beïnvloeden van banenkansen na de studie door investeringen in sectoren als tech en klimaat en immigratiebeleid, en het ontwikkelen van wetgeving omtrent identiteit en gegevensbescherming op internet.

 

Deelnemers aan het gesprek

  • Maurice de Heus, journalist en programmamaker bij L1. Presentator van AvondGasten Europa
  • Gabrielle Heine, gemeenraadslid en fractievoorzitter CDA Maastricht
  • Marlou Jenneskens, statenlid en fractievoorzitter D66 Limburg
  • Jongerenvertegenwoordiger namens het VISTA college

 

Het gesprek staat onder leiding van Job Zomerplaag, programmamaker bij Studio Europa Maastricht.

Gegevens

Datum:
23 april
Tijd:
11:00–12:30