Agenda

Speech en Q&A met Eurocommissaris voor Klimaatactie ​​- Wopke Hoekstra

21 mei
Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Hier in Europa

4 juni 2020 | 09:003 juli 2020 | 17:00

| Voertaal: Nederlands

Van april tot en met september 2020 onderzoeken we de rol van de Europese Unie in het dagelijks leven in de wijk ‘Heer’ (‘Hier’ staat voor ‘Heer’ in het Maastrichts). We gaan ‘op zoek’ naar Europa aan de hand van drie thema’s:

  1. Veiligheid in een grenzeloze grensregio. Meer informatie vind je hier.
  2. Green deal: de gevolgen van de duurzame transitie op lokaal niveau. Meer informatie vind je hier.
  3. Open grenzen en flexibel ondernemerschap in de grensregio. Meer informatie vind je hier.

In april is het digitale onderzoek gestart. Van 4 juni tot 3 juli gaat de zoektocht naar de voelbare en zichtbare gevolgen van Europese samenwerking op lokaal niveau verder. We doen dat vanuit een speciaal basiskamp op het Raadhuisplein in Heer – Maastricht.

De opbrengsten vind je op de kaart en we blijven die bijwerken met nieuwe verhalen. Uiteindelijk worden alle opbrengsten samengebracht in een multimediaal verhaal dat online te volgen is door alle mensen in de wijk en daarbuiten. En we presenteren de opbrengsten via een tentoonstelling in Heer.

In september organiseren we ‘bitterballen-debatten’ in Heer om over elk van de drie thema’s in gesprek te gaan. Informatie daarover vind je in het evenementenoverzicht. Volg ons op de website van ‘Hier’ in Europa en onze social media voor de laatste updates.

Gegevens

Begin:
4 juni 2020 | 09:00
Einde:
3 juli 2020 | 17:00

Organisator

Dear Hunter
Bekijk de site van Organisator

Locatie