Agenda

MACIMIDE Annual Work Conference Program

23 september

European Cartoon Award Cartoons day

17 oktober
Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

30 Jaar Verdrag van Maastricht en Europa: in gesprek met Frans Timmermans.

7 februari 2022 | 11:0012:30

| Voertaal: Nederlands

Maandag 7 februari markeert de 30e verjaardag van de ondertekening van het Verdrag van Maastricht – het oprichtingsverdrag van de Europese Unie (EU). In een speciale live-uitzending van Studio Europa Maastricht blikken Executive Vice President van de Europese Green Deal, Frans Timmermans, en 30 Europeanen geboren na 1992 terug op 30 jaar Europese samenwerking.

Wat had de generatie Europese architecten zoals de heer Timmermans 30 jaar geleden voor ogen? Wat waren hun verwachtingen voor Europa in het nieuwe millennium? Hoe verhouden deze ideeën zich tot de ideeën die de jongere generaties Europeanen hebben voor hun toekomst?

Journalist Eveline van Rijswijk en dhr. Timmermans bespreken hoe de oorspronkelijke idealen, die de Europese samenwerking in de jaren ’90 vormden, zich hebben ontwikkeld. Welke aspecten staan ​​onder druk in het huidige politieke klimaat? Welke delen van het Verdrag zijn nog steeds springlevend en wat is dringend aan vernieuwing toe?

Sluit u bij deze intergenerationele dialoog over 30 jaar Europese samenwerking aan door u aan te melden via onderstaand link.

Aanmelden

Gegevens

Datum:
7 februari 2022
Tijd:
11:00–12:30
Site:
https://www.aanmelder.nl/inconversationwithfranstimmermans

Locatie

Online
Netherlands