Agenda

Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Live-opname podcast Café Europa + Vertoning Merkel

5 februari | 19:3022:00

| Voertaal: Nederlands

5 februari 2024 (19:30 tot 22:00) | Lumière Cinema

In samenwerking met Studio Europa en Haagsch College vertoont Lumière de documentaire Merkel, een opmerkelijk portret van de enigmatische bondskanselier. Voorafgaand aan de vertoning wordt live in de filmzaal een speciale Duitsland-aflevering van Café Europa – een tweewekelijkse podcast van Studio Europa en Haagsch College over de Europese politiek – opgenomen (taal: Nederlands).

 

Duitsland staat bekend als de motor van Europa. Niks gebeurt in Brussel zonder goedkeuring van Berlijn. Hoe staat het land ervoor na het tijdperk Merkel? Voorafgaand aan de vertoning van de documentairefilm MERKEL is er een speciale live-editie van de podcast Café Europa over Duitsland. Presentator Annette van Soest, Duitsland-correspondent Derk Marseille en journalist Stéphane Alonso nemen daarin de politiek van onze Oosterburen onder de loep. Hoe gaat een veranderd Duitsland Europa veranderen? Wordt het land de architect van een nieuwe Europese structuur – 32 jaar na het Verdrag van Maastricht – of moet Europa zich schrap zetten voor een radicaal ander Duitsland?

 

Wie zijn de sprekers?

  • Annette van Soest is host van Café Europa en presentator voor o.a. Haagsch College.
  • Derk Marseille is correspondent in Duitsland voor o.a. BNR Nieuwsradio en Café Europa. Hij is oprichter van communicatiebureau Tothem in Berlijn.
  • Stéphane Alonso is Chef Buitenlandredactie van NRC en was eerder correspondent in Warschau en Brussel.

 

Programma

19:15 Deuren open

19:30 Start opname podcast

20:30 Verwacht start documentaire

22:00 Verwacht einde

 

De Documentaire: Merkel

Documentaire waarin Angela Merkel terugblikt op haar jeugd en haar werk. We zien een standvastige bondskanselier, maar ook een openhartige vrouw met een heerlijk gevoel voor humor.

Vier Amerikaanse presidenten, een omvangrijke vluchtelingencrisis en een problematische verhouding tussen Duitsland en Rusland: Angela Merkel hield zich jarenlang staande op het wereldtoneel, als een van de langstzittende bondskanseliers ooit.

Na een benauwende jeugd achter de Berlijnse Muur, waarbij ze altijd moest vrezen voor de Stasi, omarmde Merkel met veel succes de natuurkunde. Dat bracht haar een uniek palet aan kennis en ervaringen, hetgeen zijn vruchten afwierp toen de wetenschapper zich in de politiek begaf. Vanaf 2005 groeide ze uit tot een standvastige bondskanselier en een anker voor Europa. Een vrouw binnen een mannenbolwerk, die goed snapte hoe ze met de haantjes in de politiek om moest gaan. Tegenstanders bleven haar steeds weer onderschatten.

Haar kracht wordt in deze documentaire onderschreven door politici als Tony Blair en Hillary Clinton, en door journalisten die Merkel op de voet volgden. Via oude interviews komt Merkel daarnaast regelmatig zelf aan het woord. (bron: www.idfa.nl)

 

Voor tickets, zie link.

Gegevens

Datum:
5 februari
Tijd:
19:30–22:00

Organisator

Lumière Cinema

Locatie

Lumière Cinema Maastricht
Bassin 88
Maastricht, Limburg 6211 AK Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
043 321 4080
Bekijk de site van Locatie