Agenda

Between narratives and reality: The EU at the gates of a new mandate

20 juni - 21

Nabeschouwing op de verkiezingsuitslag: Wakker worden in een ander Europa

26 juni
Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nora Wilhelm: Strategieën voor verandering – Nieuwe wegen van weten naar doen

6 november 2023 | 20:0022:00

| Voertaal: English

Nora Wilhelm
Social innovator, systeemondernemer en change maker

Nora Wilhelm beschrijft de complexe sociale en ecologische uitdagingen waar de mensheid voor staat en verkent zowel gevestigde als opkomende strategieën om deze aan te pakken. Ze zoomt in op de ‘ontwikkelde’ landen van Europa en stelt de dominante lineaire benadering van ontwikkeling en het oplossen van complexe problemen ter discussie. Door een systemische lens toe te passen, suggereert ze dat we nieuwe vormen van samenwerking en een holistische manier van denken nodig hebben om de uitdagingen van onze tijd aan te gaan. We moeten afstappen van symptoombestrijding en het najagen van technische oplossingen, en ons richten op het in twijfel trekken van onze persoonlijke houdingen en aannames, en ons vermogen om samen te werken om een duurzamere en rechtvaardigere toekomst te creëren. Ze zal baanbrekende theorie, praktijk en persoonlijke ervaring met ons delen.

Na haar lezing zullen onderzoekers van Maastricht Sustainability Institute met haar en het publiek in discussie gaan onder leiding van Teun Dekker, hoogleraar liberal arts and sciences education aan University College Maastricht.

Register now for this event

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Sustainable UM2030, Studium Generale en The InnBetween.

Nora Wilhelm is ook te gast bij The InnBetween op dinsdag 7 november, om te praten over Ecosystem Leadership. Het aantal plaatsen voor deze bijeenkomst is beperkt, dus vergeet je niet aan te melden. Bekijk ook de website van The InnBetween.

Organisatoren

Studium Generale, Maastricht University
Maastricht Sustainability Institute
Sustainable UM2030
The InnBetween

Locatie

Franz Palm Lecture Hall
Tongersestraat 53
Maastricht,