Agenda

Lancering Oral History Project

september 26

Euro at 30: lessons learnt and ways forward

september 26 - 27

Rethinking European economic policy in the “E”MU

september 26

European Monetary and Fiscal Policy -What's Next?

september 27

Finance in Europe, what vision for the future?

september 27
Aankomende evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Onze kijk op Europa. In gesprek met Wopke Hoekstra

mei 9 @ 16:00 - 17:10

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra deelt op maandag 9 mei 2022 van 16:00 tot 17:10 uur in zijn Europaspeech “Onze kijk op Europa”. Zo gaat hij onder meer in op burgerdialogen en hoe deze een waardevolle bijdrage leveren aan de vorming van het Nederlandse EU-beleid. Ook blikt hij aan de hand van de Staat van de Europese Unie 2022 terug op de belangrijkste ontwikkelingen in de EU van het afgelopen jaar en presenteert hij een visie op het Nederlandse EU beleid van het komende jaar. De minister zal tevens ingaan op de laatste ontwikkelingen rondom de oorlog in Oekraïne.

In gesprek met het publiek

Rianne Letschert, bestuursvoorzitter van de Universiteit Maastricht, zal het openingswoord verzorgen. Na zijn toespraak gaat de minister samen met moderator Annette van Soest, onder andere presentator van onze podcast Café Europa, in samenwerking met Haagsch College, in gesprek met het publiek in de zaal. Het is ook mogelijk het evenement bij te wonen en vragen te stellen via een livestream. Deze livestream is te bekijken via het YouTube-kanaal van Studio Europa Maastricht.

Locatie

Minister Hoekstra spreekt in de Muziekgieterij, het culturele podium van Maastricht. Maastricht is onlosmakelijk verbonden met Europa en de Europese integratie. Het Verdrag van Maastricht, dit jaar 30 jaar geleden ondertekend, is het oprichtingsverdrag van de EU en bezegelde het voornemen van (toenmalige) EU-lidstaten om een ​​collectieve identiteit te ontwikkelen.

Kijk de livestream

Gegevens

Datum:
mei 9
Tijd:
16:00 - 17:10
Site:
https://www.aanmelder.nl/onze-kijk-op-europa

Locatie

Muziekgieterij
Boschstraat 7
Maastricht, Netherlands
+ Google Maps