Agenda

Lancering Oral History Project

september 26

Euro at 30: lessons learnt and ways forward

september 26 - 27

Rethinking European economic policy in the “E”MU

september 26

European Monetary and Fiscal Policy -What's Next?

september 27

Finance in Europe, what vision for the future?

september 27
Aankomende evenementen
Laden Evenementen

Rethinking European economic policy in the “E”MU

september 26

In 1992 kwamen de Europese leiders in Maastricht overeen om de Europese Monetaire Unie te lanceren. 30 jaar later is het tijd om de balans op te maken en na te denken: hoe zit het met het kader van de eurozone, zoals ontworpen in de jaren ’80 en ’90, blijft deze relevant na de financiële schuldencrisis, Brexit, de pandemie en klimaatverandering? Eminente sprekers bespreken hoe we de puntjes op de i kunnen zetten om een ​​Europese Monetaire Unie te creëren die het algemeen welzijn van de burgers in heel Europa beschermt en welvaart en welzijn voor toekomstige generaties garandeert.  

Op 26 en 27 september brengt Maastricht kritische denkers, beleidsmakers, onderzoekers, journalisten en geïnteresseerde burgers samen voor een gestructureerd debat rond drie grote thema’s. 

Deze eerste sessie zal zich richten op de rol van het herstelfonds bij de transformatie van de Europese economieën. Professor Agnes Bénassy Quéré, hoofdeconoom van het Franse ministerie van Financiën, Professor Kenneth Dyson, auteur van The Road to Maastricht (1999), en professor Benedicta Marzinotto zullen de veerkracht van nationale economieën bespreken als bouwstenen van de euro en het stimuleren van Europa’s prioriteiten op sleutelgebieden zoals klimaat, digitalisering en sociale markteconomie. 

Gegevens

Datum:
september 26