Agenda

Nabeschouwing op de verkiezingsuitslag: Wakker worden in een ander Europa

26 juni
Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Smalltalk

26 mei 2022 | 14:0029 mei 2022 | 18:30

| Voertaal: Nederlands

Een theatrale ontmoetingsreis tussen Blauwdorp Maastricht en Saint-Léonard Luik.

Twee pleinen in twee buurten, in twee steden en twee landen. Slechts zesentwintig kilometer bij elkaar vandaan. Toch voelt de afstand veel groter. We nemen je mee op reis in een touringcar, de grens over. We tonen je het alledaagse, normale leven in deze buurten. Je luistert naar verhalen van de bewoners. Waarin verschillen ze van elkaar? Welke overeenkomsten kun je ontdekken? En waar vinden we Europa in dit verhaal?

In een flitsbezoek nemen we je mee, diep de buurten in. Daar waar je normaal niet snel komt. Door grenzen te verleggen raak je in contact met anderen. Taalbarrières worden overbrugd. Kleine gesprekken worden gevoerd. Deze theatrale ontmoetingsreis is een ode aan Smalltalk, een eerbetoon aan de ontmoeting van verschillende werelden.

Smalltalk is een grensoverschrijdend Europees locatietheaterproject van Hoge Fronten en Studio Europa Maastricht in coproductie met Comptoir des Ressources Créatives en Cultura Nova en wordt ondersteund door Maastricht University, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België.

Speeldata
Donderdag 26 en vrijdag 27 mei om 14:00 uur
Zaterdag 28 mei om 13:00 uur
Zondag 29 mei om 10:30 en 15:30 uur

Vertrek vanaf Volksplein Maastricht of Place de la Vieille Montagne in Luik

Duur ongeveer 3 uur (inclusief een hapje en een drankje)

Tickets https://tickli.nl/tickets/smalltalk

Credits
concept/regie: Lieke Benders
regieassistent: Saskia de Haas
schrijvers: Jibbe Willems, Joke van Leeuwen, Karim Aït-Gacem
muzikanten/componisten: Jolle Roelofs, Aurélie Charneux, Jaimy Weijenberg
dramaturgie: Peter Anthonissen
productie: Marjolein de Man en Wouter Ramakers

verslaglegging Europese samenwerking: Job Zomerplaag

Met medewerking van en met dank aan alle mensen op en rond het Volksplein Maastricht en Place de la Vieille Montagne in Luik, Joseph Vromans, Arlette, LEF-team (Maastricht), Corry Schoenmakers, Tour d’Eben-Ezer en Moulin du Broukay.

Over Hoge Fronten
Theatergezelschap Hoge Fronten uit Maastricht maakt en speelt beeldende voorstellingen en performances in het theater of op (buiten)locaties en reist daarmee door Nederland en over de grenzen.

Over Studio Europa Maastricht
Studio Europa Maastricht is een expertisecentrum voor Europa-gerelateerd debat en onderzoek. Het centrum is opgericht in 2018 en wordt ondersteund door de partners van het Maastricht, Working on Europe-programma: Maastricht University, Provincie Limburg en Gemeente Maastricht. Samen positioneren zij de Limburgse hoofdstad Maastricht en de regio als werk- en ontmoetingsplaats voor gesprek, debat, en kennis- en visieontwikkeling rondom Europese thema’s.

Gegevens

Begin:
26 mei 2022 | 14:00
Einde:
29 mei 2022 | 18:30
Site:
https://tickli.nl/tickets/smalltalk

Organisatoren

Studio Europa Maastricht
Hoge Fronten

Locatie

Volksplein Maastricht
Volksplein
Maastricht, Netherlands
+ Google Maps