Agenda

Between narratives and reality: The EU at the gates of a new mandate

20 juni - 21

Nabeschouwing op de verkiezingsuitslag: Wakker worden in een ander Europa

26 juni
Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Speech en Q&A met Eurocommissaris voor Klimaatactie ​​- Wopke Hoekstra

21 mei | 10:3012:15

| Voertaal: English

Let’s discuss the future of the EU

Wopke Hoekstra, Eurocommissaris voor Klimaatactie, brengt dinsdag 21 mei een bezoek aan de Universiteit Maastricht.

Wopke Hoekstra (1975) is Eurocommissaris voor Klimaatactie sinds 9 oktober 2023 in de Commissie-Von der Leyen.

Hiervoor was Hoekstra vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet Rutte IV en minister van Financiën in het kabinet Rutte III. Van 2011 tot 2017 was hij lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Hoekstra studeerde rechten aan Universiteit Leiden en LUISS Guido Carli in Rome en behaalde een MBA aan INSEAD in Fontainebleau. Eerder was hij partner bij McKinsey en werkte hij bij Shell. Ook was hij onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van het Scheepvaartmuseum en ambassadeur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Hoekstra en zijn vrouw Liselot hebben vier kinderen en wonen in Bussum. Hij houdt van sport en lezen.

Hoekstra is van plan de ‘grote uitdagingen’ waarmee de Europese Unie wordt geconfronteerd te bespreken, met de nadruk op klimaatactie, democratische vernieuwing en geopolitiek. Zijn toespraak heeft tot doel urgente kwesties te schetsen en oplossingen voor de toekomst van de Europese Unie voor te stellen. Na zijn lezing zal commissaris Hoekstra vragen beantwoorden van studenten van verschillende faculteiten, om hun deelname aan de komende verkiezingen voor het Europees Parlement aan te moedigen.

Het evenement wordt georganiseerd door Studio Europa Maastricht in samenwerking met CERiM, het duurzaamheidsprogramma SUM2030 en de Faculteiten der Rechtsgeleerdheid, Cultuur en Sociale Wetenschappen van de Universiteit Maastricht. Het evenement wordt georganiseerd als onderdeel van de Jean Monnet-module over “EU-democratie: jonge burgers betrekken”, die mede wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Registreer hier

Gegevens

Datum:
21 mei
Tijd:
10:30–12:15
Site:
https://www.aanmelder.nl/wopkehoekstra/home

Locatie

Franz Palmzaal
Tongersestraat 53
Maastricht, Limburg 6211LM Nederland
+ Google Maps