Agenda

Lancering Oral History Project

september 26

Euro at 30: lessons learnt and ways forward

september 26 - 27

Rethinking European economic policy in the “E”MU

september 26

European Monetary and Fiscal Policy -What's Next?

september 27

Finance in Europe, what vision for the future?

september 27
Aankomende evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Stemmen vanuit de grensregio

maart 11, 2021 @ 17:30 - 19:00

Op de valreep van de Nederlandse verkiezingen organiseert Studio Europa Maastricht in samenwerking met de Stichting Geen Grens op donderdag 11 maart (17:30-19:00) een online-evenement over de aandacht in politiek Den Haag voor grensoverschrijdende onderwerpen.

Wat zijn belangrijke grensoverschrijdende thema’s en hoe komen deze onderwerpen terug in de verschillende partijprogramma’s? Hoe denken de verschillende partijen over het bestaande beleid op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking? Welk beleid is er nodig voor succesvol talenonderwijs in de grensregio? En hoe kan het volgende kabinet de hordes voor grensarbeiders verkleinen?

Op donderdag 11 maart dagen we politici van verschillende partijen uit om stelling te nemen in verschillende grensoverschrijdende onderwerpen. In het bijzonder geven de politici hun visie over het bestuurlijke programma van staatssecretaris Raymond Knops (CDA), taalonderwijs in de grensregio, werken en ondernemen aan de grens en grensoverschrijdend openbaar vervoer.

Sprekers: Coen van der Gugten (Groen Links Gemeenteraadslid Maastricht), Nilüfer Gündoğan (kandidaat nr. 2 VOLT), Gabrielle Heine (CDA Gemeenteraadslid Maastricht), Merle van Leusden-Brüning (PVDA Gemeenteraadslid Brunssum), Carla Moonen (Eerste Kamerlid D66), Kelly Regterschot (Tweede Kamerlid VVD).

Volg de livestream op Youtube via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=EtmDwrL0bPQ&feature=youtu.be

Gegevens

Datum:
maart 11, 2021
Tijd:
17:30 - 19:00