Agenda

Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

The legacy of division: Oost en West na 1989

26 maart 2020 | 18:3019:30

| Voertaal: Nederlands

Op 26 maart vindt de boekpresentatie van “The legacy of division: East and West after 1989” plaats, mede-uitgegeven door Ferenc Laczo (Maastricht University) en Luka Lisjak Gabrijelcic. Deze publicatie onderzoekt de nalatenschap van de kloof tussen oost en west na de implosie van de communistische regimes in Oost-Europa in 1989. Het boek is een verzameling van 25 essays en twee conversaties, met bijdragen van onder andere Aleida Assmann, Ivan Krastev, Peter Pomerantsev, Philipp Ther en Jan Zielonka. Delen van het boek zijn reeds vertaald in zes andere talen.

Deze publicatie onderzoekt de nalatenschap van de kloof tussen oost en west na de implosie van de communistische regimes in Oost-Europa in 1989 In een reeks originele essays stellen auteurs uit Europese en mondiale geschiedenis, politiek en cultuur vragen die essentieel zijn voor ons begrip van het hedendaagse Europa: Hoe zijn de percepties en misvattingen tussen de twee delen van het continent in de afgelopen drie decennia veranderd? Kan men spreken van een nieuwe kloof tussen oost en west? Zo ja, waar wordt deze door gekenmerkt en waarom is deze opnieuw ontstaan? Of hoe is, daarentegen, de hoop die in ’89 werd uitgesproken om Europa te herenigen vervuld?

Het evenement zal het publiek kennis laten maken met het boek en het bredere thema van de Oost-West betrekkingen in Europa na 1989. Het boek, dat het resultaat is van een co-publicatie van Eurozine enCentral European University Press, is een goed voorbeeld van valorisatie van academisch onderzoek naar de Europese geschiedenis voor een breder publiek.

Toegang tot dit evenement is gratis en registratie is niet vereist!

Gegevens

Datum:
26 maart 2020
Tijd:
18:30–19:30

Organisator

Locatie

Boekhandel Dominicanen
Dominikanerkerkstraat 1
Maastricht, Netherlands