Agenda

Aankomende evenementenAfgelopen evenementen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Neem deel aan Werkplaats Europa: digitale innovatie in de Euregio – Editie 4

19 april 2021 | 09:0012:00

| Voertaal: English

Op maandag 19 april van 09:00 tot 12:00 organiseert Studio Europa Maastricht samen met het Europees Jeugd Parlement een online Werkplaats over digitale innovatie vraagstukken in de Euregio. Tijdens deze speciale bijeenkomst ontmoeten bedrijven uit de regio 200 ambitieuze jongeren uit heel Europa met een leeftijd van tussen de 18 en 24 jaar. Samen gaan zij het gesprek aan over de digitale uitdagingen van de toekomst.

Debatteren over beleidsonderwerpen

Van 15 tot 20 april debatteren de deelnemers aan het Europees Jeugd Parlement over beleidsonderwerpen zoals slimme steden van de toekomst, energie-efficiënte technologieën, dataverwerking, digitaal onderwijs, hybride bedreigingen in oorlogsvoering en nog veel meer.  Per sub-thema verdiepen de deelnemers zich in de manier waarop Europese afspraken kunnen bijdrage aan een eerlijke, duurzame, innovatieve en ethisch verantwoorde digitale toekomst van Europa.

Werkplaats Europa

Op 19 april brengen zij hun kennis en bevindingen in de praktijk en gaan zij aan de slag met casussen van bedrijven uit de Euregio. Gedurende een interactieve ‘Werkplaats Europa’, die plaatsvindt in het Engels,  worden concrete oplossingen aangedragen voor de problemen waar bedrijven tegenaan lopen. Na afloop worden de resultaten gepresenteerd in een rapport dat gedeeld wordt met de deelnemers van de Werkplaats en de partners van het Maastricht, Working on Europe programma (Provincie Limburg, Maastricht University en Gemeente Maastricht).

Over het Europees Jeugd Parlement

Dit jaar is het thema van het Europees Jeugd Parlement The Digital Generation: Setting an Innovative Agenda. Van 15 tot 20 april gaan 200 jongeren met een leeftijdtussen de 18 en 24 jaar in gesprek over tien belangrijke maatschappelijke digitale kwesties. Het Europees Jeugd Parlement zou aanvankelijk plaatsvinden in Maastricht, maar door de aanhoudende coronapandemie zal het evenement nu digitaal vanuit Maastricht georganiseerd worden. Bijna dertig jaar na de ondertekening van het Verdrag van Maastricht, gaat een nieuwe generatie aan de slag te gaan met vraagstukken die toen nog niet bestonden.

Doe mee!

Heeft uw bedrijf of organisatie te maken met digitalisering en heeft u een concrete casus die u voor zou willen leggen aan de deelnemers? Wilt uw bedrijf contact leggen met de Europese leiders van morgen? Neem dan contact op met Programma maker Annelies van Rijen (email: annelies.vanrijen@maastrichtuniversity.nl / tel:+31 6 39190856)!

Over Studio Europa Maastricht

In de geest van het Verdrag van Maastricht lanceerden de Provincie Limburg, Maastricht University en de Gemeente Maastricht in 2018 het samenwerkingsverband Maastricht, Working on Europe. Het expertisecentrum Studio Europa Maastricht geeft invulling aan dit samenwerkingsverband. Met als ambitie om van Maastricht dé werk- en ontmoetingsplaats te maken voor gesprek, debat, kennis- en visieontwikkeling rond Europese thema’s.

Gegevens

Datum:
19 april 2021
Tijd:
09:00–12:00